Agáve sirup - chuť sladkého Mexika
01.01.2016 19:20
Agáve sirup BIO je prírodné sladidlo (nerafinované) a oproti cukru je asi 1,5 x sladší. Svojou chuťou pripomína med. Väčším podielom agáve je fruktóza, teda môžeme povedať, že je zdravší ako napríklad cukor.
Agáve je zložené približne z 52% fruktózy a 18% glukózy.
Agáve rastlina pripomína kaktus a najčastejšie sa pestuje v Mexiku, ktoré je najväčším spracovateľom sirupu agáve.
Výroba agáve
Sirup agáve sa vyrába, ako to už vyplynie z názvu z rastliny agáve – konkrétnejšie z jej listov. Práve listy obsahujú šťavu, z ktorého sa následnou filtráciou vytvorí sirup.
V našom eshope nájdete sirup z agáve triedy amber, s príjemnou sladkou chuťou a tmavou jantárovou farbou.
Priemerné nutričné hodnoty:
Energia: 321 kcal / 1345 kj
Tuk: 0,00g
Vláknina: 0,00g
Sodík: 0,00g
Bielkoviny: 0,00g
Sacharidy: 82g
Z toho cukry: 72g
Diskusná téma: Agáve sirup
Neboli nájdené žiadne príspevky.