Himalájska ružová soľ

02.12.2015 21:42

Soľ je potravina, ktorá nechýba určite v žiadnej domácnosti. Z odstupom času sa však aj soli začínajú radiť do zdravších a menej zdravých kategórií. Prekvapením sú aj dokonca dohady o morskej soli, ktorá v dôsledku čoraz väčšiemu znečisteniu oceánov môže obsahovať toxíny.

 

Stavme teda na istotu a poďme si hovoriť o zdravšej variante - ružovej himalájskej soli.

Himalájska soľ je soľ, ktorá vznikla viac než pred 250 mil. rokmi vplyvom klimatických zmien. Za tento čas nebola ničím znehodnotená a nepôsobili na ňu žiadne negatívne vplyvy. Je to 100% čistý a prírodný produkt bez úprav, ktorý navyše obsahuje viac než 80 minerálnych a stopových prvkov. Všetky tieto prvky sú potrebné pre naše telo a jeho správne fungovanie.

 

Prečo je soľ ružová? - Svoju farebnosť má vďaka vysokému obsahu železa, ktoré je samozrejme nášmu telu prospešné.

 

Zdravotné výhody himalájskej soli

 

  • pôsobí ako histaminikum

  • pomáha k regulácií cukru v krvi

  • na základe stopových prvkov vytvára zásadité prostredie

  • znižuje svalové kŕče

  • detoxikuje telo tým, že vyrovnáva pH

  • podporuje hormonálnu rovnováhu

  • tým, že podporuje hormonálnu rovnováhu, pomáha k regulácií telesnej hmotnosti.

Späť

Diskusná téma: Himalájska ružová soľ

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

Kontakt

Zdravé potraviny

© 2016 Všetky práva vyhradené.

Tvorba webových stránok zdarmaWebnode