Himalájska ružová soľ
02.12.2015 21:42
Soľ je potravina, ktorá nechýba určite v žiadnej domácnosti. Z odstupom času sa však aj soli začínajú radiť do zdravších a menej zdravých kategórií. Prekvapením sú aj dokonca dohady o morskej soli, ktorá v dôsledku čoraz väčšiemu znečisteniu oceánov môže obsahovať toxíny.
Stavme teda na istotu a poďme si hovoriť o zdravšej variante - ružovej himalájskej soli.
Himalájska soľ je soľ, ktorá vznikla viac než pred 250 mil. rokmi vplyvom klimatických zmien. Za tento čas nebola ničím znehodnotená a nepôsobili na ňu žiadne negatívne vplyvy. Je to 100% čistý a prírodný produkt bez úprav, ktorý navyše obsahuje viac než 80 minerálnych a stopových prvkov. Všetky tieto prvky sú potrebné pre naše telo a jeho správne fungovanie.
Prečo je soľ ružová? - Svoju farebnosť má vďaka vysokému obsahu železa, ktoré je samozrejme nášmu telu prospešné.
Zdravotné výhody himalájskej soli
-
pôsobí ako histaminikum
-
pomáha k regulácií cukru v krvi
-
na základe stopových prvkov vytvára zásadité prostredie
-
znižuje svalové kŕče
-
detoxikuje telo tým, že vyrovnáva pH
-
podporuje hormonálnu rovnováhu
-
tým, že podporuje hormonálnu rovnováhu, pomáha k regulácií telesnej hmotnosti.
Diskusná téma: Himalájska ružová soľ
Neboli nájdené žiadne príspevky.