Marhuľové jadierka - víťaz nad rakovinou?

19.04.2015 01:26

Marhuľové jadierka, sú v takej istej miere veľmi výživné ako iné jadierka, semienka a orechy. Čím sa ale v prvom rade vyznačujú je zložka amygdalín, ktorý je tiež známy pod vitamínom B 17. Okrem toho, ale jadierka obsahujú veľa minerálnych látok ako napríklad kálium, horčík, či dokonca kyselinu listovú.

Marhuľovými jadierkami proti rakovine?

Marhuľové jadierkaExistujú dva spôsoby, ako predchádzať rakovine. Jedným z nich je vybudovať si imunitný systém tak, že budeme pravidelne dopĺňať antioxidanty. Antioxidanty totižto bojujú s karcinogénmi v našom tele. Druhou variantou je prijať pravidelne amykdalín (vitamín B17), ktorý priamo napáda rakovinotvorné bunky.
Rakovinotvorné bunky sa môžu v našom tele vytvárať dlhú dobu aj bez nášho vedomia. Za normálnych okolností sa s nimi náš imunitný systém vysporiada sám. Avšak v čase stresu, alebo pri oslabenom imunitnom systéme môže organizmus rakovinotvorným bunkám podľahnúť.

Amygdalín napáda rakovinotvorné bunky priamo. V jednoduchosti povedané, rakovinotvorné bunky obsahujú enzým, ktorý uvoľňuje látku amykdalín, kde dochádza k reakcii v našom organizme a následnej záhube rakovinotvorných buniek. Tento proces neplatí pre zdravé bunky, pretože sa vedia so všetkými látkami (B17, laetril...), ktoré jadierka obsahujú vysporiadať. Dokonca sú pre ne prospešné.
Amykdalín (B17) poznáme v koncentrovanej forme ako laetril. A práve laetril patrí na vybraných klinikách v hlavnej terapii pri liečení ľudí trpiacich rakovinou.

Väčšina informácií o marhuľových jadierkach pochádza od G. Edwarda Griffina zo sveta boja proti rakovine. Liečenie laetrilom je zdrojom od E. Binzel (California 1994).

Sú marhuľové jadierka jedovaté?

V prvom rade sa jadierka rozdeľujú do dvoch základných kategórií a to horké a sladké. Ak sa na ne ale pozrieme bližšie, zistíme, že nie je marhuľové jadierko ako marhuľové jadierko.

Sladké jadierka


Sladké jadierka nás nemôžu nijakým spôsobom ohroziť a dokonca pri jadierkach nie je ani stanovené denné množstvo konzumácie. Na druhej strane obsahujú iba minimálne množstvo  dôležitého vitamínu B 17, ktorý sa od jadierok očakáva.

Horké jadierka

Horké jadierka majú zázračné účinky, avšak je treba dávať pozor na množstvo, ktoré skonzumujeme za deň (odporúča sa konzumovať od 5 do maximálne 10 jadierok za deň). Práve horké jadierka sú zdrojom vitamínu B 17 (amygdalín), ktorý má potenciál uvoľňovať neutralizovanú kyselinu kyanovodíkovú do nášho organizmu. Malé množstvo kyanidu nie je nebezpečné, telo detoxikuje.  Naopak veľké množstvo môže spôsobiť zdravotné problémy. Preto to teda ešte raz zdôrazníme, preto je potrebné dodržiavať max. množstvo skonzumovaných marhuľových jadierok (max. 10 ks/deň)

Späť

unikátne marhuľové jadierka

Marhuľové jadierka do eshopu

Diskusná téma: Marhuľové jadierka

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

Kontakt

Zdravé potraviny

© 2016 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode