Mungo fazuľa - výživa z klíčkov
14.07.2015 22:13
Fazuľa mungo je pôvodom z Indie a bola využívaná po tisíce rokov ako vynikajúci zdroj výživy. Dnes, je populárna pre svoje nádherné ,,fazuľové klíčky“.
Celá fazuľa mungo má ľahkú sladkastú, orechovú chuť a varí sa podobne ako iné druhy fazule. Fazuľa mungo je tiež vynikajúcim zdrojom vlákniny, rastlinných bielkovín, sacharidov, železa a je plná vitamínov a minerálov. Má nízky obsah kalórií, tuku a sodíka. Veľkou výhodou je, že je veľmi ľahko stráviteľná.
Tieto malé zelené fazuľky sa tradične používajú vo východoázijskej a indickej kuchyni. Varia sa k zelenine, k ryži, k sladkým jedlám... Fazuľu mungo môžete použiť na prípravu polievok, karí, alebo ju môžete konzumovať samostatne, prípadne kombinovať s inými potravinami. Naklíčené mungo fazuľky môžete použiť do šalátov, sendvičov a do ázijských jedál.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Diskusná téma: Mungo fazuľa
Neboli nájdené žiadne príspevky.