Prečo sa stala fazuľa adzuki populárnou
01.07.2015 20:31
Fazuľa adzuki pochádza z Číny. Je veľmi ocenená v ázijskej kuchyni a je používaná v oboch variantoch: do sladkých aj slaných pokrmov. Táto tmavo červená fazuľa je relatívne malá s výraznou bielou čiarou na jednej strane. Rýchlo sa varí a hlavne sa ľahšie trávi, oproti mnoho iných druhov fazule. V japonskej kuchyni sa fazuľa adzuki obyčajne používa do sladkých dezertov, sladkých polievok a rôznych buchiet. V západnej kuchyni sa najčastejšie používa v slaných variantoch, ako sú polievky, dusené mäsá, burritos.
Fazuľa adzuki má veľké uplatnenie vo vegánskych jedlách, pretože ich štruktúra je výdatná a trochu ,,mäsová“.
Možnosťou, ako konzumovať adzuki je nechať si ju naklíčiť. Adzuki fazuľové výhonky sú chrumkavé a úplne vynikajúce do šalátov.
Adzuki fazuľa je rovnako ako všetky strukoviny vynikajúcim zdrojom výživy. Je dobrým zdrojom horčíka, draslíka, železa, medi, mangánu, zinku a vitamínu B. Má nízky obsah kalórií a tuku.
Adzuki má zemitú, orechovú a sladkú chuť, a bohatú červenú farbu pri varení.
V kombinácií so zrnami dodáva fazuľa vysoko kvalitné bielkoviny, ktoré poskytujú zdravú alternatívu k mäsu alebo iného živočíšneho proteínu.
V Japonsku je fazuľa adzuki známa pre svoje liečivé vlastnosti a používa sa na podporu funkcií obličiek a močového mechúra.
Aku fazuľu preferujete Vy?
Fazuľa adzuki
Neboli nájdené žiadne príspevky.