Archív článkov
-
23.06.2016 15:32
Jablčná vláknina - výhody
Jablčná vláknina je cenovo dostupná a prináša so sebou množstvo výhod. K čomu všetkému nám dopomôže? Zlepší sa nám trávenie a celý tráviaci trakt Stratíme hmotnosť, znormalizuje sa tvar tela Okamžite obnovíte pravidelnosť stolice a prúdenie lymfatických čističov Ubudne vám z...
-
15.02.2016 19:22
Brusnice - pomocník pri zápale
Brusnice sú jedným z obľúbených bobúľ v každej forme. Okrem toho, že sú veľmi chutné, tak sú dobré pre ľudský organizmus. Tieto plody sú s nízkym obsahom tuku, a sú bohaté na vlákninu, vitamíny A, C E. Obsahujú vysoký podiel antioxidantov, ktoré pomáhajú zlepšiť metabolizmus a tráviaci...
-
24.01.2016 13:23
Ovsené vločkys klíčkami - klasika plná živín
V poslednej dobe sa často prezentujú suroviny, ktoré sa pestujú v iných pásmach Zeme. Samozrejme tieto potraviny majú čo to do seba a sú výživné. Nemali by sme však zabúdať aj na naše potraviny, ktoré sú svojim nutričným zložením tak isto pre naše telo prínosom. Takouto surovinou sú napríklad...
-
01.01.2016 19:20
Agáve sirup - chuť sladkého Mexika
Agáve sirup BIO je prírodné sladidlo (nerafinované) a oproti cukru je asi 1,5 x sladší. Svojou chuťou pripomína med. Väčším podielom agáve je fruktóza, teda môžeme povedať, že je zdravší ako napríklad cukor. Agáve je zložené približne z 52% fruktózy a 18% glukózy. Agáve rastlina pripomína...
-
26.12.2015 17:04
Zaujímavosť o pohánke
Mnoho ľudí si myslí, že pohánka je obilninou. Ale nie je to tak, je totiž príbuzná rebarbore a šťavelu, a preto je tiež taká zdravá. Pohánka je bezlepková a bezpečná pre tých, ktorí majú celiakiu prípadne intoleranciu na lepok. Je jedným z najzdravších potravín, je chutná, ľahko sa pripravuje a je...
-
02.12.2015 21:42
Himalájska ružová soľ
Soľ je potravina, ktorá nechýba určite v žiadnej domácnosti. Z odstupom času sa však aj soli začínajú radiť do zdravších a menej zdravých kategórií. Prekvapením sú aj dokonca dohady o morskej soli, ktorá v dôsledku čoraz väčšiemu znečisteniu oceánov môže obsahovať toxíny. Stavme teda na...
-
04.10.2015 19:05
Bio trstinová melasa – Blackstrap
Blackstrap melasa je sladidlo, ktoré je dobré pre všetkých z nás. Je to tmavá hustá kvapalina, ktorá pochádza zo spracovania surového cukru vo svojej jemnejšej podobe. Má horkastú chuť. Rozdiel medzi ostatnými melasami a melasou blackstrap je, že ostatné melasy pochádzajú z prvého alebo druhého...
-
14.07.2015 22:13
Mungo fazuľa - výživa z klíčkov
Fazuľa mungo je pôvodom z Indie a bola využívaná po tisíce rokov ako vynikajúci zdroj výživy. Dnes, je populárna pre svoje nádherné ,,fazuľové klíčky“. Celá fazuľa mungo má ľahkú sladkastú, orechovú chuť a varí sa podobne ako iné druhy fazule. Fazuľa mungo je tiež vynikajúcim zdrojom...
-
01.07.2015 20:31
Prečo sa stala fazuľa adzuki populárnou
Fazuľa adzuki pochádza z Číny. Je veľmi ocenená v ázijskej kuchyni a je používaná v oboch variantoch: do sladkých aj slaných pokrmov. Táto tmavo červená fazuľa je relatívne malá s výraznou bielou čiarou na jednej strane. Rýchlo sa varí a hlavne sa ľahšie trávi, oproti mnoho iných druhov fazule. V...
-
20.06.2015 22:34
Kokosový olej na opaľovanie
Vedeli ste, že väčšina opaľovacích krémov a olejov obsahuje toxické chemikálie, ktoré môžu poškodiť pokožku? Obzvlášť ak ju máte citlivú alebo máte ekzém. Výskumy dokazujú, že priemerný opaľovací krém má vysokú kontamináciu toxínov. Ako sú vonné látky, parabény, alkoholy a rozpúšťadlá, ktoré v...