Archív článkov

  • 29.05.2015 19:26

    Prínosy tekvicových semienok

    Tekvicové semienka sú darom od prírody. Chutia skvele, vlastne fantasticky! Majte, ale na pamäti, že tmavozelené alebo jasnozelené tekvicové nelúpané semienka ponúkajú viac živín, ako iné druhy(solené, pražené). Tieto semienka Vám môžu ponúknuť: Železo Tekvicové semienka sú bohaté na železo. Sú...

  • 20.05.2015 14:48

    Kurkuma a jej účinky

    Je to typické kari korenie a patrí k jednému z najzdravších spôsobov, ktoré dodá chuť a farbu k Vašemu domácemu varenému jedlu. Hlavnou zložkou v kurkume, ktorá zabezpečuje veľa zdravotných výhod je kurkumín. Kurkuma sa vyznačuje aj mnohými zdravými živinami ako sú bielkoviny, vláknina, vitamín C,...

  • 11.05.2015 23:51

    Konopné semienka nie sú omamné, ale zdravé

    Konopné semienka nie sú psychotropné, neobsahujú THC a sú schválené na konzumáciu podľa noriem EU. Vedecky je známe, že konopné semienka obsahujú aminokyseliny a mastné kyseliny, ktoré naše telo potrebuje. Okrem toho sú veľmi ľahko stráviteľné v tele. Prečo sú konopné semienka zdravé? Máme na to...

  • 04.05.2015 17:54

    Figy, sú nielen pochúťka

    Sušené figy sú k dispozícií vo všetkých ročných obdobiach a všade na svete. Okrem toho, že sú bohaté na vlákninu obsahujú aj málo kalórií. Jeden kus sušenej figy má cca 47kalórií. Takže figy sú ideálne na desiatu pre ľudí, ktorí chcú schudnúť. Živiny vo figách Figy sú vynikajúcim zdrojom minerálov,...

  • 28.04.2015 20:11

    6 faktov, prečo konzumovať čierne sezamové semienka

    Možno, že ste to ani nečakali, ale čierne sezamové semienka sú výživnejšie, ako si zrejme myslíte. Proti starnutiu – moc čierneho sezamu Hlavne Číňania veria, že živiny v čiernych sezamových semienkach môžu pomôcť dať do poriadku nedostatky, ktoré prináša starnutie. Hovoríme tu o starostiach kedy...

  • 24.04.2015 17:15

    Karob - zdravšia varianta kakaa!

    Karob má množstvo výhod oproti kakau a mnohokrát sa stretneme v spojení s karobom aj s výrazom zdravá čokoláda. Malé nepravidelné guľaté plody karobu sa spracovávajú mletím, čoho následkom je jemný zomletý prášok. Využívame ho do pokrmov klasicky ako kakao. Prečo je karob zdravší Karob je nielen...

  • 24.04.2015 12:29

    Slnečnicové semienka - vedeli ste že...

    Semienka slnečnice majú veľa zdravotných výhod, ktoré Vám môžu pomôcť od hlavy až k päte. Majú asi 6mm až 15mm sú podlhovastého vzhľadu s hladkým povrchom a s čiernym, alebo šedo- čiernym sfarbením. Vo vnútri sa nachádza slnečnicové semienko, ktoré je jedlé. Každá slnečnicová kvetina môže mať...

  • 20.04.2015 19:09

    Datle - ovocie z oázy

    Aké živiny sú v datlách? Veľmi veľa, naozaj! Sú to sladké, chutné plody z tropickej oázy. Prekypujú potrebnými minerálmi a energiou, ktoré Vášmu telu dopomôžu zostať fit a zdravý. Zloženie a účinky datlí Sú jedným z najobľúbenejších druhov ovocia s impozantným zoznamom základných živín, vitamínov a...

  • 19.04.2015 19:09

    Čo sú minerály a na čo slúžia

    Minerály sú v podstate veľká iskra, ktorá je potrebná pre naše zdravie. Sú to katalyzátory,  ktoré nám pomáhajú naše telo správne naštartovať a každodenne bez problémov fungovať.  Sú potrebné pre zdravý vývin zubov, kostí, pomáhajú vnútorným orgánom správne vykonávať svoju...

  • 19.04.2015 01:26

    Marhuľové jadierka - víťaz nad rakovinou?

    Marhuľové jadierka, sú v takej istej miere veľmi výživné ako iné jadierka, semienka a orechy. Čím sa ale v prvom rade vyznačujú je zložka amygdalín, ktorý je tiež známy pod vitamínom B 17. Okrem toho, ale jadierka obsahujú veľa minerálnych látok ako napríklad kálium, horčík, či dokonca kyselinu...

Záznamy: 11 - 20 zo 25
<< 1 | 2 | 3 >>

Kontakt

Zdravé potraviny

© 2016 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode